ReChoc - Resveratrol Dark Chocolate
ReChoc jest to suplement diety w postaci czekolady składający się głównie z kakao i z wina. Przynosi korzyści wysoko dostępnego biologicznie resweratrolu i epikatechin polifenolowych w jednej małej, smacznej czekoladce! Nie zawiera alkoholu, substancji słodzących i dodatków, niska zawartość kalorii! Dodatkowo jest produkt bezglutenowy i bez GMO, odpowiedni dla wegan.

Zawartość: 20 czekoladek po 10 g / 200g
Skład: czekolada [masa kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, masło kakaowe, emulgator – lecytyna (z nasion soi), naturalny aromat waniliowy], ekstrakt z aronii (źródło resweratrolu). 700 μg resweratrolu i 81,8 mg epikatechin w 100 g produktu.
Jak stosować?
- Zjadamy jedną czekoladkę dziennie
- Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki!
Jak działa?
- Obiża stres oksydacyjny
- Reguluje i optymalizuje metabolizm glukozy
- Opóźnia procesy starzenia się
- Pozytywnie wpływa na proces odchudzania
- Zabezpiecza przed uszkodzeniem wzroku i wspiera zdrowie oczu
- Wspiera układ sercowo-naczyniowy (resweratrol jest odpowiedzialny za „francuski paradoks” – znacznie zmniejszone ryzyko miażdżycy, zamiast 2 lampek wina – 1 czekoladka dziennie)
- Poprawia kondycję fizyczną i wydolność organizmu
Dlaczego ReChoc ?


Dlaczego Dark Chocolate?
Epikatechiny to polifenole powszechnie związane z korzyściami płynącymi z konsumpcji kakao. Niestety, są one znacznie zredukowane w zwykłej czekoladzie, ze względu na dezaktywację polifenoli podczas standardowego procesu produkcyjnego, przeprowadzanego przy wysokiej temperaturze i pH.
Procesy produkcyjne ReChoc i technologia fortyfikacji PolyFount ™ zapewniają, że wszystkie polifenole będące beneficjentami są zachowane i dostępne biologicznie dla krążenia ogólnoustrojowego po zjedzeniu tylko jednego batonu zawierającego 10 g! Polifenole kakaowe są uważane za kluczowe w diecie Sirtfood.

Dlaczego ReChoc?
Opracowany przez naukowców z Cambridge, sformułowany i wyprodukowany przy użyciu opatentowanej technologii, ReChoc został przetestowany w badaniach na ludziach, które potwierdziły niezrównane ogólnoustrojowe poziomy cyrkulacji korzystnych polifenoli, które przyczyniają się do codziennej, zrównoważonej diety.
Polifenole są kluczowymi składnikami żywności znanej ze swoich właściwości odżywczych, w szczególności owoców i warzyw. ReChoc jest zalecany jako codzienne źródło polifenoli w wygodnym, smacznym i skutecznym formacie.

Resveratrol
RESWERATROL jest polifenolem znanym głównie ze swojego wysokiego poziomu w czerwonym winie. Postuluje się, że jest ważnym składnikiem diety śródziemnomorskiej, a także kluczowym czynnikiem we francuskim paradoksie, oba są przedmiotem intensywnych badań naukowych w zakresie dobrostanu i długowieczności.
W badaniach na ludziach poziom resweratrolu we krwi po zjedzeniu 10 g ReChoc był porównywalny z poziomem po wypiciu 2 szklanek czerwonego wina o wysokiej zawartości resveratrolu (np. Pinot Noir).